En dag i Hamburg

Kl. 09.30 startade vi bilen och resan från Lübeck till Hamburg började. De dryga sex milen gick smidigt på en mestadels slät tysk motorväg. Bilen fick leka lite extra på den 3 mil långa fri fart-sträckan mellan städerna.

Väl inne i Hamburg hittade vi ett centralt beläget parkeringshus i Gänsemarkt som kostade 2€ per timma. Därefter gick vi en stund i butiker och jag köpte bl.a. en röd t-shirt. En kaffe i närhetan av rådhustorget kl. 11 satt fint, bortsett från att magen blev lite sur och en offentlig toalett blev min räddning.

Efter fikastunden fortsatte promenaden mot den sönderbombade kyrkan som jag har glömt bort namnet på. Därefter vände vi tillbaka mot parkeringshuset, men stannade för en bit mat på vägen. När vi kom tillbaka till Lübeck svängde vi av motorvägen vid Moisling för ett snabbstopp på CITTI-Markt. Det blev en sexa Vodka och två plattor Regentenpils för min del. Resten köper jag på pråmen imorgon bitti. Nu är det snart dags att gå in till stan och äta kvällsmat, så jag får tacka för mig för den här gången.


Skylt vid ”den där” bombade kyrkan.


Kanalen mellan sjön Alster och floden Elbe. Rådhuset skymtas till vänster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *