Pär Holmgren vill ha diktatur

Meterologen Pär Holmgren på SVT (”fritt från ekonomisk och politisk påverkan” som det så fint låter) gjorde för några dagar sedan ett drastiskt utspel. Han förklarade i programmet Korseld att det största problemet för klimatpolitiken är allmänna och demokratiska val.

Detta sa Pär Holmgren:
”Jag fick en fråga för ett antal år sedan: ’Vad skulle du göra om du var statsminister?’ och då svarade jag att jag skulle snabbt avskaffa alla val. För att det jag ser framför mig nu, det är ungefär en lika stor utmaning som ett tredje världskrig. Och då, om man hårddrar det lite då, så har vi liksom inte tid att hålla på och käbbla mellan partierna till exempel.”

Han vill alltså inte hålla på och käbbla om något han anser redan vara utrett. Hur skulle det vara om han och hans forskarkollegor runt om på jorden kunde visa några konkreta bevis istället för datamodeller. Ska man göra så stora samhällsomställningar så tycker i varje fall jag att saken ska vara ordentligt utredd. Det ska inte finnas några tvivel.

Problemet med den forskning om klimatförändringarna som bedrivs av ”de goda forskarna” är att de försöker finna bevis för något de redan bestämt sig för. Då bortser man från alla resultat som inte talar för att klimatförändringarna orsakats av människan, och slutresultatet av forskningen är redan bestämt.

www.svd.se/…/gor-honom-inte-till-statsminister_3930451.svd
www.expressen.se/…/grona-miljovanner-blir-allt-mer-bruna
Jag vill också tipsa om Tege Tornvalls artikel om Climategate och mindre aktiv sol ger svalare klimat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *