Springsteen och nationaldag

Fredagen började kl. 10.30 när jag vaknade upp efter en allt för kort sömn. Jag packade snabbt ner allt som behövdes för den lilla utflykten till Stockholm och blev upphämtad av föräldrarna. De dryga 20 milen till huvudstaden gick fint på en mestadels torr E4. Vid globen hämtade vi upp brorsan för vidare resa mot Söder och hans lägenhet. Packningen dumpades och jag och bror begav oss raskt till tunnelbanestationen vid Mariatorget.

Efter några timmars köande började den eviga väntan på främre ståplats, och väntan skulle bli lite längre än beräknat. Den vanligtvis punktliga The Boss var nästan en timma sen upp på scen. Men när han drar igång så glömmer man snabbt den lilla irritation man byggt upp och övergången till fullständig lycka sker omedelbart. Bästa låten på konserten enligt mig var Glory Days.

Idag är det ju även Sveriges nationaldag, och då tycker jag vi alla ska tillåta oss att vara stolta över vårt land som är så fint på många sätt. Att den 6 juni är vår nationaldag beror på att det var på detta datum Gustav Vasa utsågs till kung och Kalmarunionen upphörde. Sverige blev då på nytt en självständig stat.

Bruce Springsteen – Glory Days (Paris 1985)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *