Valduellen i SVT

I skrivande stund halvligger jag i soffan och tittat på valduellen i SVT. Är detta duellernas duell, den som kommer avgöra valet? Kanske, kanske inte. Hur som helst så är den viktig, och det som kanske är avgörande i denna debatt är om någon av statsministerkandidaterna gör bort sig. Hittills tycker jag att Mona Sahlin visar sin vanliga osäkerhet och rabblar orättvisor och skattesänkningar till de rika som ett mantra. För mig är Reinfeldt mycket rakare och tydligare med sitt budskap och bemöter Mona Sahlin med sakliga argument. Reinfeldt vill fortsätta sänka skatterna SÅ LÄNGE DET FINNS UTRYMME för dem i de offentliga finanserna.

Socialdemokraterna vill sänka skatterna för pensionärerna så att de hamnar på samma nivå som för löntagare. Det har jag inget emot, då det är självklart att det ska vara samma skatt för dessa båda grupper. Det man ska komma ihåg är att pensionärerna inte fått högre skatt, utan ännu inte hängt med i sänkningarna. Socialdemokraternas vallöfte att sänka pensionärernas skatt är ofinansierat och enbart ett löfta för att locka pensionärerna till de rödgröna.

För mig är valet solklart. Alliansens politik är inte nödvändigtvis den bästa för mig, men jag är övertygad om att den är bäst för Sverige. När jag lägger min röst på Alliansen gör jag det inte av egoistiska skäl, för att det ska gynna mig, utan för att jag är övertygad om att det kommer vara det bästa för Sverige som helhet. Det är så mycket ”solidariskt vänster” jag någonsin kommer bli.

2 kommentarer

  1. Mona Sahlin och socialdemokraterna verkar väldigt besvärade över att Moderaterna har börjat kalla sig för ett arbetarparti. Det bör de även vara tycker jag eftersom Moderaterna har lyckats bra med att tvätta bort sitt gamla rykte som ett miljonärsparti, vilket faktiskt har fått många väljare att gå från Socialdemokraterna till Moderaterna.

    Och jag tycker faktiskt att Moderaterna är ett arbetarparti eftersom det är de som verkligen jobbar hårt för att få så många som möjligt i arbete.

    Jag tycker att Socialdemokraterna mer och mer har blivit ett arbetslöshets parti eftersom de vill ta bort de av Moderaterna nyinförda reformerna som nystartsjobb, rut- och rotavdrag mm. Vilket jag tror bara kommer att höja arbetslösheten.

  2. För många verkar det som att Moderaterna är egoisternas parti, och Socialdemokraterna är de omtänksamma och generösas parti. De onda och de goda.

    Eftersom det knappt finns några arbetare i traditionell mening kvar i Sverige så kan Moderaterna mycket väl kalla sig för det nya arbetarpartiet. Ett nytt arbetarparti för en ny typ av arbetare. Socialdemokraterna verkar tala om arbetare så som de var för 50 år sedan. Har de stannat helt i utvecklingen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *