Bolaget stängt, men jag har en lösning

Det börjar bli lördagkväll då jag kommer på att Systembolaget stängt, och att jag blir utan den starkare varianten av öl som vi omyndiga Svenskar inte får köpa hur som helst. Konstigt nog fick jag hjälp av nykterhetsrörelsen Länkarna som på ett pedagogiskt sätt förklarar hur man räknar ut mängden fyrtioprocentig sprit för olika styrkor på öl.

[ölets volymprocent] x [burkens storlek i cl] / 40

Genom denna formel kom jag fram till att en folköl med volymprocent 2,8 innehåller 3,5 cl, och att en starköl på 5,2 % innehåller 6,5 cl fyrtioprocentig sprit. Vad jag nu gör är att jag går och köper mig ett sexpack 2,8:or och tar med mig min  70-kronors Alexandrov Vodka till kvällens tillställning. För att få spriten att blanda sig väl så tar jag först och mäter upp 3 cl vodka i ett glas. Sedan tillsätter jag allt öl i burken och vips har jag fått mig en starköl. Kanske inte lika god som en tysk eller tjeckisk lageröl, men med lite mer krut i än folkisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *