SvD inte så objektiva?

Här kommer en upptäckt som berör den omtalade kampanjsajten Sverigedemokraterna.de. Den hart blivit omskriven av Carina Stensson i Svenska Dagbladet. Artikeln innehåller en länk till kampanjsajten mot Sverigedemokraterna och när man granskar källkoden märker man att det är en vanlig länk utan NoFollow. Är detta ett aktivt ställningstagande mot Sverigedemokraterna från SvD:s sida? Eller är det en oskyldig tabbe? Kan man lita på att Svenska Dagbladet kommer vara objektiva när de rapporterar om Sverigedemokraterna? Jag bara undrar…

2 kommentarer

  1. Nu orkade jag inte leta tillräckligt länge för att se om det är så att de brukar använda sig av no-follow på svd.se; det är ju rätt relevant i sammanhanget.

  2. Så kan det i och för sig vara, jag kanske var snabb att döma dem. Vad jag sett tidigare så brukar dock alla tidningar köra automatisk no-follow på alla utgående länkar. Men jag blir lite osäker på om det även gäller alla länkar som placeras i artiklar.

    Hur som helst brukar inte tidningar vara speciellt generösa med länkar i artiklar, det är vanligare att de skriver URL enbart som text. Det verkar mao vara ett aktivt val att genom detta stötta sajten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *