Fiska i Stångån

Stångån är en å som rinner från småländska Hultsfred och norrut till Linköping och sjön Roxen. I Linköping är det fritt fiske i Stångån från mynningen i Roxen till Slattefors sluss, nästan vid sjön Ärlången. Det krävs med andra ord inget fiskekort för att få fiska i denna del av Stångån.

I Tornby, vid Linköpings motorbåtsklubb, har kommunen byggt en ny brygga för sportfiskare. Här finns bänkar som är förberedda för engångsgrillar, samt bänkar som sportfiskare kan sitta på.

Jag provfiskade platsen idag och fick två små abborrar. Inte helt fel även om jag hade hoppats på lite större fångster. Om jag också ska tillåta mig vara lite negativ så tycker jag bryggan är på tok för högt över vattenytan. Jag vill kunna hålla ner draget hela invevningen. Dessutom blir det problem att få upp stora fiskar om man inte har en håv med långt skaft nära till hands. Men trots denna lilla kritik tycker jag det är ett mycket bra initiativ av kommunen. Bra jobbat!

Fiske i Stångån - bänkar

Fiska i Stångån - bänkar

Fiska i Stångån - utkikstorn

Fiska i Stångån - vy över ån

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *