Fiske i Svartåfors utanför Linköping

På söndagsefterimddagen åkte jag iväg till Svartåfors mellan Linköping och Ljungsbro för att fiska. Jag ställde mig på udden mellan stranden och kraftverket. Nu var det lågvatten där för att dem av någon anledning har tömt sjön extra mycket genom kraftverket. Det gick att gå ut en bra bit och komma riktigt nära mittfåran. Troligtvis gjorde den minskade volymen att gäddorna låg extra tätt.

Fångsten blev riktigt bra. Under den 1,5 timma jag var ute mellan 17:00 och 18:30 drog jag upp tre gäddor. Den första uppskattar jag till 1,5 kilo. Kunde inte väga den levande eftersom jag ville släppa tillbaka den då draget var lätt att lossa. Gädda nummer 2 hade draget längre in i munnen och fick smaka på klubban. Den vägde jag till 2,1 kilo. Gädda nummer 3 kom på sista kastet innan jag skulle packa ihop. Den kämpade jag med i 5-10 minuter. Fick upp den på land för fotografi, men sedan klantade jag till det och gäddan sprattlade sig tillbaka i vattnet. Vid strandkanten försökte jag dra upp den med spöt igen. När det inte lyckades sträckte jag mig efter håven, men gäddan hann slita/bita av linan och for iväg. Tråkigt nog simmar han omkring med en spinnare i svalget.

Gäddor från fiske vid Svartåfors

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *