Han dras till farliga platser

Jag tänkte gå off-topic och tillägna detta inlägg åt J:s strapatser runtom i världen. Kanske är det också för att skriva av mig lite oro, vem vet? Det var inte läge sedan han var i Afghanistan och bl.a. intervjuade heroinister under broar i Kabul. Tragiska människor som blir skrattade åt och spottade på av lokalbefolkningen som går förbi uppe på bron.

För någon vecka sedan satte han sig på flyget till Nairobi i Kenya. Han och hans kollega från Afghanistanresan lyckades få till några intervjuer med Somaliska vapenhandlare/vapensmugglare i en mindre säker del av staden. Det sägs att ingen vit vågar sig dit. Det stämmer nog, de flesta vita vågar sig inte ens till Afrika.

Efter en blixtvisit i Nairobi satte han sig på ett flyg till Kigali, huvudstaden i Rwanda. Platsen för den uppmärksammade macheteslakten 1994. Kigali var dock bara ett delmål på resan till Bukavu i Kongo där han befinner sig nu. Jag vet inte vad det är för scoop han nosat upp där, men han är tydligen lite sugen på att få till en intervju med de livstidsdömda norska legosoldaterna.

Jag måste säga att jag tycker han är väldigt modig. Jag hade nog fantiserat ihop en gisslansituation eller ett rånmord redan innan flygbiljetterna var bokade och aldrig kommit iväg. Är det ett tecken på att jag börjar bli vuxen nu när jag närmar mig 30. Vuxna är väl försiktiga och undviker onödiga risker? Är det inte det som kallas ett ”moget beteende”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *