Hej, jag heter … och jag är kaffepundare

Att kaffe är en social dryck råder det väl ingen tvekan om. Hade kaffe varit ett socialt nätverk så hade det spöat Facebook med hästlängder. Det finns nog få i världen som dricker så mycket kaffe som vi i Sverige, har jag för mig att jag läst. Mitt förhållande till kaffe är bra. Jag dricker nog i snitt fyra koppar per dag, men jag är periodare. Det kan gå flera dagar då jag knappt snittar en kopp, medan jag andra dagar kan få i mig närmare tio kopp. Får jag själv välja så blir det något av Zoega’s, får någon annan välja så kan man råka riktigt illa ut.

Vad är ert förhållande till kaffe? Hur många koppar dricker ni, eller dricker ni inte kaffe alls? Hade det inte varit så jäkla sent nu så hade jag lätt kunnat tänka mig en kopp. Fan vad sugen jag blev nu!

10 kommentarer

 1. Jag dricker mellan 6-10 koppar kaffe varje dag. Till vardags är det Löfbergs lila som gäller, helst Jubileumsblandningen. När tillfälle ges tackar jag inte nej till en god espresso och ibland slinker en cappuccino ned.

 2. Zoegas forza är grym. Även molbergs blandning. Jag dricker på tok för mycket kaffe. 4 koppar direkt på morgonen för att vakna och 4-5 koppar till under dagen.

 3. Själv dricker jag cirka 4 koppar specialkaffe per dag. Färskrostat, nymalet och Aeropress brukar det bli.
  En Espresso om dagen i snitt och cappuccino några gånger i veckan

 4. Jag är en storkonsument av Kaffe. Snittar väl runt 5-10 koppar om dagen. Kaffe passar in i så många sammanhang och möjligheterna känns smått obegränsade. Sociala sammanhang, när man vill njuta en stund till en tv-serie, skolan, jobbet.

  För mig så ökar produktiviteten i det jag gör med flera 100% när jag dricker kaffe.

  När det gäller sort så har jag fastnat för Zoega. Favoriterna är Mezzo, följt av Blue Java och Forza.

  Dock har jag länge funderat på vad som egentligen klassas som ”en kopp” kaffe och vad folk egentligen menar när det säger att de dricker x antal koppar per dag? En vanlig kopp motsvara ju vanligtvis två koppar enligt bryggaren. Vad är då sant, dricker man 5 vanliga koppar dricker man då egentligen 10 koppar?

  1. En gammaldags kopp kaffe skulle jag uppskatta till ungefär en deciliter. En modern kaffekopp är nog dubbelt så stor. Säger man att man dricker 5 koppar kaffe så borde det alltså betyda en liter. Det låter mycket med en sportflaska kaffe 🙂

   1. I mitt fall är det ”moderna” koppar jag talar om. Skulle kanske definiera det som kaffemugg i stället. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *