Helgen i Hamburg

Helgen i Hamburg blev riktigt trevlig men många goda öl. Det planerade besöket på Ballroom uteblev eftersom de hade flyttat till en ny (okänd) adress. Istället begav vi oss till gatan Große Freiheit och klubben Grosse Freiheit 36. Ett mycket trevligt ställe som sålde det lokala ölet Astra för endast 2 Euro.

Grosse Freiheit 36

Middagen avnjöts båda kvällarna på restaurang Feuerstein. Här serveras troligtvis Hamburgs godaste pizza, men även många andra rätter som inte har med pizza att göra. Den billigaste ölen dracks på ett litet ställe vid Hans-Albers-Platz. En flaska Astra kostade endast 1,5 Euro. Ett pris som gör att en bjudrunda till fyra personer kostar lika mycket som en enda öl i Sverige.

Feuerstein

För att få ut det mesta av resan fyllde vi såklart bilen med billig alkohol på hemresan. Ett ypperligt tillfälle att fylla på barskåpet med whisky och annat som kan komma till användning. En liter brukswhisky som Grant’s och Famous Grouse får man för lite över hundralappen. Merparten av alkoholen under denna resa inhandlades på Fleggaard i Heiligenhafen, till skillnad från tidigare resor då Bordershop i Puttgarden varit vår huvudsakliga leverantör av rusdrycker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *