Klimathumor

Denna underhållande läsning fick jag skickad till mig av en snäll person, som uppenbarligen inte heller tar klimathotet på något större allvar.

Klä dig klimatsmart

Det heter: det finns inget dåligt klimat, bara dåliga kläder. Det är välkänt att vitt reflekterar värme och därför bör du klä dig i vitt. Men inte nog med det. Tag fram den där sällan använda puderdosan med det kritvita pudret. Pudra på så att huden blir alldeles vit. Sedan kryper du – kom ihåg det! – ut och lägger dig på marken med utbredda armar så att maximalt av den elaka solstrålningen reflekteras tillbaka ut i rymden.

Bajsa klimatsmart

I magen bildas metangas. Metan är en av de farligaste växthusgaserna. Du skall framför allt inte äta bönor, för då bildas mycket metangas. Helst bör du hålla dig ifrån att bajsa och prutta, vilket bäst sker genom att du så långt som möjligt avstår från mat. Maten kan du istället slå in i ett paket och skicka till Tanzania. Använd flygfrakt så att den inte hinner ruttna. Måste du trots allt avyttra exrementer skall du ta ett av kaffebryggarens filter, placera det över utloppsänden av din lekamen och helt enkelt uträtta dina behov i filtret. Metangasen filtreras och blir ofarlig. Tror vi.

Läs klimatsmart

Att människor konsumerar en massa böcker och tidningar är ett allvarligt hot mot klimatet. Vet du hur många träd det går åt för att producera en bok? Det vet inte vi heller, men vi tror att det är Jättemånga. Läs helst små och tunna böcker som inte har så många bokstäver. Du måste solidarisera dig med alla i tredje världen som är analfabeter och som aldrig kommer att få något bättre liv om vi inte lägger stora delar av världens ekonomi på att omvandla deras mat till etanol så vi kan köra våra bilar.

En bra och tunn bok är Miljömuppens Bevis För Global Uppvärmning. Läs den. Du skall framför allt inte läsa IPCC:s rapporter. De är jättetjocka och har ödelagt stora delar av Amazonas. Och så är ”hockeybibeln”, som varje IPCC-rapport skämtsamt kallas, urtrist – så trist att ingen orkat läsa den, men vi tror på den i alla fall.

Tänk klimatsmart

Visste du att hjärnan konsumerar en femtedel av kroppens energi? Det är energi som är helt onödig. Tänker man mycket går det åt extra mycket energi. Därför är det smartast att inte tänka alls. Försöker du låta bli att tänka går hjärnans energiåtgång ned, och du hjälper till att rädda jorden. Tänk på vår framtid – eller snarare: låt bli att tänka. Därför har vi som är politiker och jobbar nå’t med media tänkt ut allt åt dig, så du slipper tänka själv. Vi presenterar helt enkelt dina färdigtänkta tankar åt dig. Du behöver inte bekymra din lilla hjärna med det, lille vän. Vi vet allt och har redan tagit hand om allt och talar om för dig vad du skall tycka, säga och göra.

FAKTA OM KLIMATET

* Jämfört med medeltiden då man trodde att jorden var platt, har IPCC räknat ut att sedan jorden blev rund har den ökat med hela 360 grader runt hela sin omkrets.

* Koldioxidatomen är ett av världens giftigaste ämnen. IPCC:s noggranna kalkyler tyder på att det krävs en enda enhet CO2 för att åstadkomma det som på vetenskapligt fackspråk kallas en ”hype” som slår hårt över hela jorden.

* Ett tidigare okänt ämne, den hemska diväteoxiden, misstänks enligt nya rön av IPCC bidra till den globala uppvärmningen. Det finns även andra risker. Hundratals omkommer av diväteoxid varje sommar

* IPCC har upptäckt en ny oroväckande cykel. Varje år omkring mars-april, börjar det oväntat bli varmare! Visserligen brukar det gå tillbaka någon gång kring september-oktober, men vi vet ännu inte orsaken till dessa våldsamma växlingar i klimatet. Tänk om det spårar ur? Vi har programmerat vår avancerade superdator med senaste versionen av Sim City för att närmare studera detta fenomen.

* Isbjörnar bajsar på isen, enligt nya forskningsrön, vilket gör den mörkare och därför bidrar till avsmältning. Dessutom har man upptäckt att en isbjörn som står på nordpolen och går 100 meter söderut, 100 meter västerut och slutligen 100 meter norrut på något mystiskt sätt kommer tillbaka till utgångspunkten.

* En räkneövning för den klimatsmarte: Om Al Gore flyger i privatjet som drar fem ton flygfotogen i timmen till ett föredrag, pratar i två timmar till diabilder som belyser 4 kvm med totalt 10 000 lumen, får tjugo minuter i TV som ses av en miljon tittare vars apparater drar 200 Watt styck, hur mycket får då mr Gore i honorar?

* Inte undra på att isarna smälter. När vi kontrollerade var det hela 32 grader varmt på Antarktis! Vi skall bekräfta det nästa vecka också, då vi får våra nya celsiustermometrar.

Glöm inte bort att återanvända ditt toalettpapper!
Släck lampan när du blinkar med ögonen så sparar du några milliwatt!
Släpp inte väder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *