Min bror är på väg till Afghanistan

Idag var jag i Stockholm på arbetsintervju, men det är inte den detta inlägg ska handla om. Jobbsökandet håller jag dock för mig själv tills vidare. Kan i alla fall säga att det verkar vara mycket intressant och det kändes ännu bättre efter besöket idag.

Det föll sig så lägligt att det var samma dag som min bror skulle till Arlanda för att sätta sig på flyget till Frankfurt och vidare till Kabul. Han ska dit som frilansajournalist och tillsammans med en fotograf rapportera om läget i det krigshärjade landet. Jag ska inte sticka under stol med att jag är riktigt jävla  nervös att det ska hända honom något. Men samtidigt litar jag på hans förmåga att bedöma riskerna på plats. Han har ju trots allt traskat omkring i slummen i Nairobi och driver ett vandrarhem i Mombasa vid sidan av. Sedan vet jag ju att det här är precis vad han älskar att göra.

UPPATERING 19.20: Flyget mellan Frankfurt och Kabul var inställt. Tur i oturen var ändå att han fick reda på det redan på Arlanda och slapp m.a.o. vända tillbaka i Frankfurt. Surt att inte komma iväg när han var så inställd på det. Men han sticker nog iväg om några dagar med nytt flyg…

UPPDATERING 1/12: Efter fadäsen i måndags så är han åter på Arlanda och gör ett nytt försök.

6 kommentarer

  1. Din bror ska ha fett mycket cred. Det krävs mycket mod för att uföra något sådant.

    Jag har för övrigt också haft planer på att åka ner dit. Googla efter ”SKATEISTAN” så förstår du nog varför 😉

    1. Det är sant och jag tror det är väldigt viktigt att omvärlden får inblick i vad som sker där, varesig det är bra eller dåliga saker. Jag hade nog fegat ur redan vid taken på det.

      Kul att det händer lite trots det osäkra läget. Tänker på Skateistan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *