Planering inför sommarens resa

Bilsemester till Port-la-NouvelleI sommar bär det av ut i Europa igen, med bil såklart. Jag och Carro har kollat ut en liten fransk stad som heter Port-la-Nouvelle som ligger på Franska rivieran där Gogle Jacobsson tränade med Arne Schwarzenegger på 60-talet.

Dag 1 – Buchholz in der Nordheide

Buchholz är en stad söder om Hamburg, ungefär lika stor som Motala. Det har blivit en återkommande stad för oss att övernatta i. Avståndet till Buchholz är 81 mil.

Dag 2 – Lindau

I södra Tyskland ligger Lindau vid Bodensjöns strand. Några kilometer åt sydöst är gärnsen till Österrike och mitt över sjön ligger Schweiz. Avståndet mellan Buchholz och Lindau är 79 mil.

Dag 3 – Chamonix

Den tredje dagen åker vi genom nordvästra Schweiz och stannar i Chamonix vid foten av Mont Blanc. Avståndet mellan Lindau och Chamonix är 43 mil. Eftersom det bara är fyrtio mil finns det gott om tid för en avstickare, kanske till Liechtenstein för att öppna ett bankkonto att gömma miljonerna på.

Dag 4 – Port-la-Nouvelle

Den fjärde dagen fortsätter resan genom sydöstra Frankrike. På vägen passerar vi bl.a. påvestaden Avignon och fotbollsstaden Montpellier på den 62 mil långa resan till Port-la-Nouvelle.

Dag 5-9 spenderas mestadels på stranden i Port-la-Nouvelle skulle jag tro. En liten tripp till medeltidsstaden Carcassonne finns också med i planeringen. Någon dag kanske vi beger oss de 9 milen till Spanien bara för att ha varit där. Eller så åker vi på en lite längre utflykt till Andorra som ligger 20 mil bort.

Dag 10-12 – Paris

Om planeringen håller och vi inte är kvar i Port-la-Nouvelle någon extra dag beger vi oss på dag 10 iväg norrut mot Paris. De 82 milen till den franska huvudstaden borde ta 9 timmar med raster och lunch. Väl inne i Paris siktar jag på att köra några varv i cirkulationsplatsen kring triumfbågen. Ett besök uppe i Eiffeltornet är ju en självklarhet.

Dag 13 – Charleroi

Efter några dagar beger vi oss några få mil, 29 närmare bestämt, till den Belgiska staden Charleroi. Jag har aldrig varit i Belgien och länge velat köpa en belgisk filtbasker. Detta stopp är dåligt fastspikat och kan komma att slopas genom att vi sticker direkt till resans nästa anhalt.

Dag 14 – Koblenz

På den 14:e dagen reser vi vidare mot Koblenz i västra Tyskland. Koblenz är beläget där floden Mosel flyter ihop med Rhen. Här väntar förhoppningsvis en kväll med god tysk mat och dryck.

Dag 15 och 16 – Buchholz och Linköping

På vägen hem övernattar vi återigen i Buchholz in der Nordheide. Äter en rumpstek och dricker en Veltins på Lim’s Restaurant för att avsluta kvällen med en öl på puben brevid hotellet.

 

 

Denna resa som är i sitt planeringsstadie innebär en resa på 540 mil genom fem länder.

 


Visa större karta

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *