Tillbaka från Flensburg

Nu har jag kommit hem från minisemestern i nordtyskland. Först bar det av till till Flensburg via Öresundsbron och Stora Bältbron. Midsommarlunchen avnjöts på en skabbig dansk rastplats. Efter maten skulle blåsan tömmas inför den fortsatta färden. På toaletten hade någon bajsat på sittringen och golvet var nedkissat. DANSKJÄVLAR! De danska motorvägarna är inget att hurra för direkt. De är av dålig kvalitet och har dåliga, eller saknar helt vägren. Även de danska förarna tycker jag är väldigt kassa. Det bildas långa omkörningsköer eftersom de inte kan trycka till lite på gasen och snabbt köra om, samt att de i mycket god tid lägger sig i vänsterfilen inför omkörning. När man kom ner till Tyskland ordnade allt såklart till sig i trafiken, tyskar är ju bland de bästa bilförarna i världen. De enda som i vanlig ordning sabbade det hela var de många danskar som färdades på tyskarnas Autobahn. DANSKJÄVLAR!².

Nåväl, vi var framme i Flensburg kl. 17.00 på midsommaraftonen. Efter incheckning, dusch och en halvtimmas vilande bar det iväg till stan för att äta en bit mat. Det blev pepparbiff med bakad potatis och någon tomatbaserad sås på Hansens Brauerei. Mycket gott. Andra dagen åkte vi på dagsutflykt till Hamburg för lite shopping och storstadspuls.

På den tredje dagen avvek vi från våra planer och begav oss till Lübeck ca: 15 mil österut. Efter en snabb incheckning var vi lagom uppe på rummet för att se den andra halvleken i Tyskland-England-matchen. Efter Tysklands vinst var det fullt kaos på Lübecks gator då glada fans sjöng, skrek och blåste i sånadär sydafrikanska trumpeter.

I Lübeck erbjöd även hotellet trådlös internetuppkoppling för €5 per dygn. Eftersom jag redan första kvällen hade abstinens var jag överlycklig och pungade gärna ut med 50 kr. Till min besvikelse kom jag inte åt nätverket för att logga in. Inte heller i reception kunde de hjälpa mig. De var långt ifrån någon IT-support. Jag förklarad att nätverket inte ville tilldela mig något IP-nummer, varpå han säger att det behöver man inte. Det är klart man behöver ett IP, vare sig det är ett delat eller eget. ”Begränsad eller ingen åtkomst” blev det närmaste Internet jag kom under resan.

Och slutligen, idag på morgon lämnade vi  Lübeck och körde norrut mot Puttgarden och Bordershop. Där fylldes bilen med 18 plattor öl och två plattor cider, samt en hel del vin, sprit och godis. Nu finns det ett tag framöver med andra ord! Resan var alltså mycket trevlig och vädret var fint hela tiden 🙂

2 kommentarer

  1. Det var en mycket trevlig resa och jag längtar också tillbaka. Hoppas det kan bli en resa till i slutet av sommaren eller början av hösten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *