WWF vs. skeptikerna

Jag var inne på WWF:s sajt häromdagen och passade i länksamlingen på att tipsa om tre seriösa klimatbloggar jag följer. Det handlar om The Climate Scam, Klimatbluffen och Andas lugnt. Problemet med dessa bloggar är att de inte argumenterar för samma sak som WWF. De förnekar inte den globala uppvärmningen, däremot ställer de sig väldigt skeptiska till att det är människan som orsakat klimatförändringarna. Detta går självklart inte ihop med WWF:s mål att få folk att donera pengar. Varför ska oskyldiga människor donera om det inte är deras fel. Och det blir fruktansvärt svårt att få vulkaner, solen eller något annat okontrollerbart fenomen att donera pengar eller betala skatt.

WWF skulle nog vilja att forskningen om huruvida klimatförändringarna är människans fel eller ej slutade idag. Nu när man lyckats tuta i en massa människor att det är deras fel, upplever WWF och staten en gyllene tidsålder vad gäller donationer och vilja att betala straffskatter.

Självklart ville inte WWF länka till dessa bloggar, jag hade inga större förhoppningar om att det skulle ske. Precis som Stalin så vägrar WWF låta folket höra argument från båda sidor. Det är tur att våra politiker för en nyanserad debatt om frågan i alla fall *ironi*.

Propagandakarusellen ser ut såhär:

Forskarna behöver mer pengar – de får media att rapportera om ”hotet” – vanliga röstberättigade människor blir livrädda – politikerna snappar upp detta och måste följa den vilseledda massan för att bli återvalda – forskarna får sina ökade anslag.

Det är klart att forskarna vill säkra sina jobb precis som alla andra. Det finns väl inte en enda person i Sverige eller världen som går till sin chef och säger att allt funkar bra utan honom/henne. Att hon är överflödig.

Stockholmsinitiativet

Stockholmsinitiativet är en ideell förening med ambition att granska grunden för klimatpolitiken. Deras mål är att klimat-, energi- och miljöpolitiken baseras på vad vi vet snarare än på vad vi inte vet.

Just nu pågår ett upprop på deras hemsida riktat till vår statsminister och tillika EU:s ordförande Fredrik Reinfeldt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *