Klurigt säger meterologerna

Den senaste tiden har meterologerna ursäktat sina prognogser med just dessa ord: ”det är klurigt”. Samma meterologer verkar dock inte tycka att det ärr lika klurigt att göra en prognos för hur vädret, eller rättare sagt klimatet kommer vara om 100 år. Där är de bombsäkra, det blir varmare. Av någon konstig anledning är de även bombsäkra på att det är människans fel att temperaturen ”skenar”. Populärt och effektigt skrämselord.

Vi kan se hur klimatet (det generella vädret) har varit sedan lång tid tillbaka med hjälp av bl.a. borrkärnor från glaciärer. Men det är en helt annan sak att förutspå hur klimatet kommer att bli. Man kan också mäta den ungefärliga mängden koldioxid i luften under olika tidsperioder. Dessa mätningar kan användas för att försöka dra slutsatser om hur exempelvis halten koldioxid och klimatet hänger ihop. Problemet är att all fokus verkar ligga på just koldioxid som problem, vilket medför att man riskerar att bortse från andra möjliga faktorer. Om syftet med forskningen är att bevisa att koldioxiden är problemet så letar man ju inte efter andra orsaker till att klimatet varierar. Jag ser likheter i tänk med Nazityskland. Där arbetade forskarna efter det faktum att judar och svarta m.fl. var mindre intelligenta, alltså letade de bara efter bevis som styrkte detta faktum, inte ifrågasatte det.

Att media (jämför nazipropagandan) även denna gång sprider vissa resultat som sanning, medan andra forskningsresultat som talar emot inte får samma utrymme späder ytterligare på bilden av en absolut sanning. Vi har forskat färdigt på detta område nu, vi vet ju ”orsaken” nu.

Vill återigen tipsa om följande bloggar som är mer inriktade på detta med klimat och klimatpolitik:

www.theclimatescam.se
klimatbluffen.blogspot.com
andaslugnt.blogspot.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *