Miljöpartiet: Bryt mot lagen om ni vill

Miljöpartiet tycker att det är ok att en liten grupp människor bryter mot de lagar vi gemensamt stiftat genom våra folkvalda representanter. Per Bolund (mp) sympatiserar med den grupp som bröt sig in på Forsmark och tycker att de gjorde rätt när de framförde en åsikt som långt ifrån en majoritet i Sverige kan ställa sig bakom.

I Go’morron Sverige drog han upp exempel från bl.a. Apartheid och frihetsrörelsen i USA. En form av aktioner med civil olydnad som genomfördes under en tid då det i dessa länder inte fanns demokrati och lika rättigheter för alla. Det är alltså inte alls jämförbart med det läge som råder i Sverige idag.

Miljöpartiet visar ännu en gång hur omogna de är i sina resonemang. Så länge det gynnar deras intressen så är det mesta ok. Skulle Per Bolund tala lika varmt om civil olydnad om t.ex. Nationalsocialistisk front i protest skulle bryta sig in i en moské för att protestera mot, och skapa debatt om, det mångkulturella Sverige? Helt fredligt då såklart, med undantag från inbrott som Forsmarkaktivisterna även begick.

När man ska ta ställning till aktioner som dessa får man inte väga in sina personliga åsikter. Det är skit samma om man är för eller emot kärnkraft, det är ine vad det handlar om. Frågan är om man är för eller emot de gemensamt stiftade lagarna. Tänk på att dessa metoder i förlängningen kan användas för att motverka något du stödjer. Har du då accepterat metoderna så kan du inte säga att de gör fel.

Med dessa aktivistmetoder blir det helt plötsligt fritt fram för mindre grupper att gå emot majoritetsbeslut som fattats. Hade de haft riktigt stöd för sina åsikter hade de redan varit beslutade av en styrande majoritet.

Detta visar att Miljöpartiet tydligt vänder sig till de unga som inte riktigt fattat att de mer eller mindre måste anpassa sig till samhället. Man kan inte anpassa samhället till varje enskild individ. Vi har alla olika åsikter och vi måste lära oss att kompromissa, vi kan inte få allt vi vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *