Moseldalen 2011

Resan till Moseldalen började kl. 21:05 på måndagkvällen eftersom jag var lite extra otålig att ge mig av. Klockan 4:00 morgonen därpå stannade vi vid Stora bältbron för en tupplur. Den varade ungefär två tre timmar innan solen väckte oss och vi åkte vidare till Hamburg. I Hamburg bodde vi i den ruffiga stadsdelen St. Georg. I gathörnet hade tjejerna precis gått på sitt eftermiddagspass när vi rullade in våra väskor på hotellet. Senare på natten var det ett jävla liv nere på gatan när fyllon och hallikar hamnade i dispyter. Dagen därpå hade vi en heldag i centrala Hamburg med shopping och fika.

Andra natten spendeade vi i den lilla staden Buchholz an der Nordheide söder om Hamburg. Denna övernattning var lite onödig, men från början hade vi tänkt att åka en dag senare och inte övernatta inne i Hamburg. Buchholz var som en typisk svensk småstad. Ganska trevligt faktisk. Det var här jag brusade upp över priser på internetuppkopplingen; 8 timmar för 10 Euro.

På torsdagen bar det av mot resans egentliga mål, Moseldalen. Vi körde A7 ner till Hannover och därifrån på motorvägen mot Dortmund och vidare mot Koblenz. I Cochem möttes vi av ett underbart hotellrum på Cochemer Jung. Resans helt klart bästa hotell. Cochem är en mysig medeltidsstad med korsvirkeshus och en egen borg på berget ovanför staden. Härifrån avgår också många flodbåtar som trafikerar Mosel.

Bernkastel-Kues

På fredagen hastade vi vidare till Bernkastel-Kues som ligger ca: 5 mil söderut längs floden. Även Bernkastel är en härlig medeltidsstad, även den med sin beskyddande borg på toppen av ett berg. Borgen är idag bara ruiner sedan lång tid tillbaka. Jag har för mig att det var fransmännen som förstörde den någon gång på 1500-talet.

På lördagen åkte vi vidare mot Bitburg som ligger nära Moseldalen. Där handlade jag glas och andra Bitburger-tillbehör för 500 kr. Resan fortsatte sedan genom Luxemburg och Frankrike för att sedan sluta i Saarbrücken i Tyskland igen. Saarbrücken var ingen stad som imponerade direkt, smått ruffig och många trista kontorshus från 60-talet.

Dagen därpå bar det återigen av mot en ny stad. Nu var det Rothenburg som stod på tur. Även Rothenburg  är en medeltidsstad av hög klass. Här var det fullt av amerikaner, kineser och japaner. Vi bodde på Hotel Altes Brauhaus som är beläget innanför ringmuren. Trevlig hotell, men det hade varit ännu trevligare om det inte regnat så mycket under eftermiddagen och kvällen den dag vi kom dit.

Kö i utkanten av HamburgNu har vi kommit fram till idag. Kl. 11 i förmiddags lämnade vi Rothenburg och begav oss ut på A7 norrut. Vid star hade vi 61 mil framför oss på en av Tysklands mest trafikerade transitmotorvägar. Trafiken var dock inte lika tät som jag förväntat mig och det rullade på bra ända till Hamburg. Med bara 10 mil kvar till Lübeck hamnade vi i en tre timmar lång bilkö. Tydligen hade Elbetunneln stängts av och all trafik mellan Nederländerna /Bremen och Danmark/Flensburg var tvungen att trängas med oss på den östra sidan av staden. Utöver det så var de tvungna att ha ett vägarbete på den berörda sträckan. Dålig kombination minst sagt.

Hittils under denna bilsemester har bilen hittills rullat 280 mil. När vi kommer hem kommer trippmätaren sluta på ca: 355 mil.

Nu sitter jag på hotellrumet på Alter Speicher i Lübeck och skriver detta inlägg på en uppkoppling som kostar 5 Euro för 24 timmar. Billigt om man jämför med vad jag betalat tidigare nätter under resan. Nu ska det sovas en skvätt för imorgon bär det av till köpcentrat i utkanten av stan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *